
Petiscos, conservas de autora
Petiscos, conservas de autora
Aínda que se coñece como “ Pisto manchego”, pódese ver preparado ao longo de case todo o territorio español. Estes pistos derivan da Alboronía, un dos pratos máis deliciosos que nos deixou o legado Andalusí.
Aínda que se coñece como “ Pisto manchego”, pódese ver preparado ao longo de case todo o territorio español. Estes pistos derivan da Alboronía, un dos pratos máis deliciosos que nos deixou o legado Andalusí.
Existe unha lenda que conta que a palabra “ alboronía” provén do nome da princesa Ao-Burán, xa que este prato preparouse por primeira vez o día da súa voda.
Independentemente do nome do prato, o que si se sabe é que os ingredientes que formaban parte deste orixinal guiso, naqueles tempos eran berenxenas, allos, cebolas, cabaza e froitos secos triturados como améndoas, noces e abelás ( Fte: grupogastronomicogaditano.com).
Datos
Referencias específicas
Non hai comentarios de clientes polo momento.